Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Maatschap

Permalink
Ik heb nog eens zitten na te denken over de constructie die Drs. Meis van de huisartsenpraktijk van de Molenhoek zich bedacht heeft. Tegenwoordig heb je al voor 1 eurocent een B.V. Vroeger kostte dat 18000 euro, maar het VVD kabinet van Rutte heeft dat afgeschaft. Een BV betaald maar 25% belasting. Nu verdient die Meis zo veel dat ze normaal 52 % belasting betaald. Dus alles wat ze verdient aan het arts zijn gaat naar de BV in. Nu heeft die BV 1 werknemer en dat is zij, die ene werknemer krijgt het minimum loon dus die ene werknemer krijgt daardoor ook nog alle voordelen van een persoon met een laag inkomen. Want de bv is een bedrijf. Daar komt nog bij dat alles wat aangeschaft wordt een computer een auto enz. op de kosten van het bedrijf gaat. Dat heeft het voordeel dat je over die BMW van minimaal 60.000 euro geen btw hoeft te betalen en je hem kunt afschrijven van de belastingen dan heb je die auto voor 25000 euro na 3 jaar verkoop je hem weer, voor 30000 en dan heb je een eenmalige investering van 24000 euro want die 30000 stroomt niet terug naar de bv in. Dat doe je met alles. Elk artikel wat je koopt dat koop je in naam van de bv en dat gaat ver. Werk je over, dan staat in de wet dat de werkgever de werknemer moet voorzien van een maaltijd, dan ga je ook nog uit eten op kosten van je bedrijf. Bovendien moet je er natuurlijk voor zorgen dat het kapitaal in het bedrijf zo laag mogelijk is, want dan betaal je zo min mogelijk belasting. Je zou zelfs een fictieve huisartsenpraktijk kunnen maken in het huis waar je woont op kosten van de belastingbetaler. Ga je op reis eens even kijken of er niet ergens een huisartsen congres in de buurt is, dan kun je nog op kosten van je onderneming op vakantie gaan.  Ik zeg niet dat het zo is, maar het zou kunnen. Dan ben je huisarts in een van de armste buurten van Heerlen, tenminste dat zijn je patiënten en over de rug van deze belastingbetaler heb je zo’n constructie bedacht, om je zelf zoveel mogelijk te verrijken. 
Ik zou me schamen. Maar mensen die dit doen, die weten niet wat gevoel is en wat schaamte is. Daarom is het ook maar goed dat ik weg ben uit deze praktijk.
De huisartsen van de Molenhoek, dus alleen de huisartsen zullen bruto per jaar 2,6 miljoen euro binnen halen en dan heb ik het alleen over de huisartsen. Dat wat de assistenten binnen halen, psychologische ondersteuning, bloeddruk meten, bloed prikken, daar wordt ook nog aan verdiend. Op de Molenberg wonen veel oude mensen, daar wordt extra aan verdiend, want die komen elke 3 maanden bij robot Kim om het gewicht en bloeddruk te meten, die betaalt zich zelf. Elke bezoeker was in 2017 23 euro en die is maar 5 minuten binnen. Dat is kassa. Zelfs een mailtje sturen moet betaalt worden. Daar komen wel een paar miljoen nog meer binnen. 
Wordt toch tijd dat ze daar wat aan gaan doen, want het rijst de pan uit. En nu moet je niet denken ik ga nooit naar de huisarts, aan mij verdient hij niks. Vergeet dat maar als niemand naar de praktijk zou komen, heeft de arts toch nog 900.000 euro. De duurst betaalde  niksdoener van Nederland.  Elk jaar gaan de premies omhoog, maar aan het grabbelen van huisartsen en specialisten in de gezondheidszorg doet men niks. Alleen al huisartsen niet meer betalen voor kosten die ze niet maken, zou een besparing op leveren van 1,5 miljard euro. en dan heb ik het alleen over huisartsen de specialisten zouden ze allemaal in loondienst moeten doen, overigens huisartsen ook, dan waren die maatschap constructies voorbij en dat zou miljarden besparing opleveren per jaar. 
Als je bij een specialist in het ziekenhuis zit, die laat je minimaal 3 maal per jaar terug komen of je wilt dat niet, maar dat doen de meesten niet. Dat is 3 maal kassa 3 maal bloed prikken enz. enz. 
Als je nu bij een universiteit ziekenhuis zit, dan gebeurt dat niet. Die laten je 1 maal per jaar terug komen. Tenminste als je redelijk gezond bent. Daar maakt het niks uit, want die specialisten zijn in loondienst en die hebben het druk genoeg. 

Het kan nog erger, dat moet ik er bij zeggen. In Heerlen regeert al jaren de SP. Die maken het nog bonter wat betreft belasting ontduiking. Stel je bent wethouder in Heerlen. Dan heb je een 180.000 euro bruto per jaar. Maar die 180.000 euro krijgt de wethouder van de SP niet. Dat geld wordt zonder tussenkomst van de wethouder naar de SP overgemaakt. En de SP zelf betaalt geen belasting. Dus zou er normaal 52% belasting op dat bedrag zitten, dan krijgt de overheid niks. Nou ja niks, dat nu ook weer niet. De wethouder wordt nu door de SP betaalt. Daar betaalt men belasting en sociale lasten over. Dat is bij een inkomen van 30.000 euro ongeveer 50.000 ten laste van de SP. Maar de winst zit hem dus in die 130.000 euro waar niks over betaald wordt. Bij 30.000 euro betaal je ongeveer 33% belasting en sociale lasten. Maar stel de wethouder heeft een huis met hypotheek dan kan hij de rente aftrekken en dan krijgt hij daarvoor extra geld terug van de belastingen en hoogstwaarschijnlijk zorgtoeslag die hij niet gekregen had bij 180.000. Het is allemaal legaal. Maar het heeft wel een nare smaak. 

Comments