Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Media

Permalink
Ik heb de pagina media waarop de krantenartikelen stonden en de documentaire van L1 weggehaald. het past niet meer in het beeld van nu. het beeld van nu is Viviënne en niet meer Vincent. Vincent is de mens waar ik me 66 jaar ongemakkelijk bij gevoeld heb. het wordt tijd voor het verhaal van dat ongemak. ik moet er over nadenken. hoe ik alles het beste kan formuleren, mijn vroegste herinneringen. 
Toen de documentaire bij L1 gemaakt werd, heb ik in een clausule laten zetten, dat de documentaire alleen maar uitgezonden mag worden met toestemming van mij, omdat het leven kan veranderen, ik wist toen al dat het zou veranderen, ik moest alleen de persoon vinden die me daarbij kon helpen, want we leven nu eenmaal in een oerconservatieve provincie. de huisarts in de film heb ik niet meer, een oerconservatie dame waar ik 15 jaar lang geen meter verder kwam. De endocrinoloog in de film is overleden. volgens haar was ik een zachtaardige man, daar kwam ik eerlijk gezegd ook niet verder mee, hoe goed ze als endocrinoloog ook was. ook zij stond niet open voor een verwijzing, ik had al eens eerder uit de kast willen komen, bij haar maar ik ving bot. Professor Curfs, respecteerde mijn gevoelend niet, toen ik zei dat ik dacht dat ik een meisje was, je valt op vrouwen en je hebt een penis, dus je bent een man, was zijn conclusie. De grootste fout om deze man te vertrouwen. Ik had bijna zelfmoord gepleegd, omdat ik niet meer tegen de rol kon van het man zijn. 
het verhaal van mijn vroegste jeugd, de problemen die ik in mijn leven ondervonden heb thuis en op school, het is een ietsjes ander verhaal, als dat wat er op staat. ik heb het al eens opgeschreven, toen ik het moest opschrijven voor mijn psychologe van de VuMC. ik moet uiteraard namen gaan veranderen, zodat mensen geen link kunnen leggen naar de werkelijk personen. 
Comments