Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Wer einmal aus den Blech Napf Frist.

Permalink
Eens een boef altijd een boef luidt dat in het Nederlands hoewel de titel de titel van een boek was. 
Als je iemand bent die niet over zich heen laat lopen, ben je in de ogen van de mensen altijd de schuldige. 
Ik moet om naar de VuMc te gaan vaak 12 uur reizen, dan wil je ook dat een gesprek met een psycholoog of een endocrinoloog goed verloopt. 
15 mei had ik een gesprek met de endocrinoloog, voordat je naar de endocrinoloog gaat, doe ik eerst een BIA meting. In plaats van de endocrinoloog waar ik de afspraak mee had kreeg ik een assistent mevr. Daans. Bij het binnenroepen ging het al fout, ze kon mijn naam niet uitspreken. Tijdens de afspraak merkte ik al snel, dat ze totaal geen verstand had van mijn dossier en helemaal niet van het syndroom van Klinefelter. 
Daar was ik niet voor gekomen, om 20 minuten te discussiëren over vitamine D. 
Bovendien was er ook nog een akkefietje gebeurd met de receptioniste en ook dat was niet de eerste keer.bin de apotheek ging het ook al mis. Ik kreeg niet de medicijnen die ik nodig had. Het was dus een totaal nutteloze dag. Dus ik diende een klacht in tegen de gang van zaken. 27 juni had ik dan nog een gesprek met de psycholoog, daar was dan ook een endocrinoloog aanwezig. Mevr. Conemans. We zouden het dan ook nog hebben over de klachten van mij en wat te doen. Kijk de VuMc had me beloofd toen het de transitie begon dat ik een endocrinoloog zou krijgen die verstand had van Klinefelter en het zou een vrouw zijn. Daar hadden ze zich niet aangehouden. De klacht tegen de receptioniste was broodnodig wat die me in de loop van de tijd geflikt heeft is met geen pen te beschrijven. Daar had ik al eerder op moeten ingrijpen. Die bleef gewoon meneer tegen me zeggen toen al lang duidelijk was dat ik een mevrouw was, stuurde me valse uitnodigingen, bemoeide zich met dingen die haar niks aan gingen. En ze hadden al eerder gezegd dat ze zouden ingrijpen, maar dat hadden ze niet gedaan. Tenminste ik merkte er niks van.


Nu was ik 6 september weer in Amsterdam, ik voelde me goed, ondanks dat de reis met tegenslag begon. Op het station in Heerlen riepen ze om dat er tussen Weert en Roermond er een aanrijding was geweest tussen een trein en een persoon. Dat was de derde keer in de tijd dat ik naar Amsterdam ga en steeds op hetzelfde stuk. Uiteindelijk was de vertraging een dik kwartier, dat had wel tot gevolg dat ik niet van te voren de medicijnen kon afhalen, maar als je ziet hoe de apotheek bij de Vu georganiseerd is, dan is dat niet verwonderlijk. 
Maar goed. Ik kwam dus eerst bij de verpleegkundige voor de BIA. Daar kon ik meteen naar toe, daar moet je dan wel om twintig voor 2 zijn, maar als je eerder bent, kom je ook eerder aan de beurt. Mevr. Conemans laat je vervolgens wachten tot 14:00 uur die is niet flexibel. 
Ik had al in juni gevraagd om overplaatsing naar Maastricht, dat zouden ze overwegen, maar dat kon pas na een jaar. Nu zei ze dat het ging en ze zouden me overdragen naar Maastricht voor de endocrinoloog. Ik drukte haar op het hart dat ik absoluut niet bij ene Havekes terecht wilde komen, want dat was een bedrieger. Dus daar ook al meende ze te moeten zeggen. Dat schoot me in het verkeerde keelgat. Ik heb niks gezegd, maar thuis de dag er na heb haar toch eens uit de doeken gedaan waarom dat dit is.

Mevr. Conemans 

De opmerking die u gisteren maakte “daar ook al” heb ik gisteren maar even over heen gehoord, ik had te goeie zin, om me die te laten bederven. U weet de achtergrond helemaal niet.

Nadat Klinefelter bij geconstateerd was, ben ik terechtgekomen bij mevr Graal in het toen nog Atrium ziekenhuis in Heerlen. Dat ging hartstikke goed tussen ons. In 2005 maakte L1 een documentaire over me, die met Pasen 2006 werd uitgezonden. De film is wel in veel opzichten achterhaald maar ik laat hem voorlopig staan op internet http://www.klinefeltermozaiek.nl/Media/Film/index.html

Mevr. Graal ging in 2009 weg bij het Atrium en ging met haar man voor een paar jaar naar Saudiarabië. Dat was wel heel jammer voor me. Maar na 2 jaar zou ze terug komen werd me gezegd, omdat ik toen ook al altijd een vrouw wilde als arts, maakte ik een afspraak met mevr. Van Leeuwen. Toen ik op de afspraak kwam, liet de balie medewerkster me weten dat mevr. Van Leeuwen er niet was en de afspraak niet door ging. Ik moest maar een nieuwe afspraak maken voor over 3 maanden. Ik zeg nee volgende week en hoezo weg, ze staat toch daar aan de balie. Ze stond gewoon mee te luisteren aan de zijkant van de Balie. Blijkbaar dachten ze dat ik haar niet kende. Het verstomde en mevr. Van Leeuwen liep weg. Maar ik kreeg geen afspraak voor de week er na. Nou zeg ik dan dien ik een klacht in en dan zullen we nog wel eens zien of ik die afspraak krijg of niet. De week erop had ik de afspraak, de klacht werd gehonoreerd. Op de afspraak had ik gevraagd waarom dat ze me niet wilde. Haar antwoord was: Ze had niet mee gedaan aan de film, mevr. Graal had maar 4 klinefelters en zij had er 34. Zij had dus, doordat ze er meer had ook meer ervaring, meende ze. Nou zei ik daar op, mevr. Graal was mijn arts en dat is het criterium, ik heb bepaald wie er mee deed niet L1. 
Zo gaat dat in de specialisten wereld. Hun eigen imago is belangrijker, dan het welzijn van de patiënt.
Het klikte niet met mevr. Van Leeuwen, dus op een gegeven moment ben ik voor een second opinion naar Maastricht gegaan, daar kwam ik terecht bij Kisters. Nou dat verhaal kent u. Na dat incident wat ik vertelde had ik wel een afspraak  met Kisters, maar kwam ik terecht bij Havekes. 
Kisters  was er niet, zei hij, maar die had ik al zien rondlopen en patiënten zien behandelen. 

Blijkbaar is het “niet zijn” de verontschuldiging die men geleerd krijgt in de opleiding. In 2014 meende meneer Havekes, dat ik in de toekomst maar weer naar Heerlen moest gaan. Hij zou me aanmelden bij de dienstdoende arts. Ik was met stomheid geslagen. Wat was dit nu al weer. Ik vroeg nog voor een recept, want mijn Androgel was bijna op, maar dat moest ik maar in Heerlen vragen vond hij. Dus ik ben naar Heerlen gegaan heb een recept gevraagd en dat kreeg ik en ben gaan wachten in de wachtruimte, totdat ik zoiets had, wat doe je hier, ben opgestaan en ben eens gaan googlen. De arts die nu in Heerlen zat had eerst in Maastricht gezeten en om daar zijn klantenkring op te bouwen, had Havekes zijn vriendje eens onder de armen gegrepen. Ik diende een klacht in en kreeg Havekes aan de telefoon. Hij verontschuldigde zich en kwam met het verhaal dat hij meende dat ik naar Heerlen wilde. Nou dat had ik niet gezegd. Ik had alleen gevraagd of ik weer bij Mevr. Graal terecht kon, want die werkte inmiddels weer bij het MuMc. 

Toen ik onlangs in het dossier keek zag ik daar dit staan

Geachte collega, beste Patrick,
Op 11.03.2014 zagen wij uw patiënt, de heer, geboren op..wonende,  te HEERLEN op onze polikliniek. In het verleden was hij gedurende enige tijd in Heerlen onder controle, sindsdien bij wisselende artsen alhier.
Het betreft een 62-jarige man met een (te) goed gesuppleerd hypogonadisme bij het syndroom van Klinefelter. Zie ook uw voorgaande correspondentie. Eveneens is hij naar eigen zeggen onder controle bij een uroloog in Heerlen (geweest?). Bij mijn laatste contact stelde ik verlaging van zijn suppletie en een consult bij de uroloog voor, hij voelde nu niet veel hiervoor.
In overleg met patient zouden wij u willen vragen zijn controles terug over te nemen, mede gezien het feit dat hij dichtbij het Atrium ziekenhuis woont en daar bij de uroloog bekend is. Zijn voorkeur gaat uit naar een vaste arts waarop ik hem collega Van Battum heb mogen adviseren.


Er was nooit overleg geweest met mij om naar zijn vriendje Patrick te gaan. Het was me opgedrongen sterker nog als ultimatum gesteld. Ik was niet meer welkom in het MuMc. Over de klacht enz. Vind ik nergens wat terug. Die wisselende artsen lag niet aan mij, want ik had al eens gevraagd voor een vaste arts. Over mijn blaasretentie had ik afspraken gemaakt. Mijn PSA zou steeds gecontroleerd worden en en de overige bloedwaarden die nog zijn voorheen uroloog zouden ook steeds gecontroleerd worden, nierfunctie enz. En als er dan wat was zou ik bij de urologie in Maastricht terecht kunnen. 
Dit verslag staat vol leugens. Artsen moeten bij de waarheid blijven.  Niet bij hun fabeltjes, omdat het anders hun imago aantast. 

Valérie heeft ooit tegen mij gezegd, laat nooit over je heenlopen, ik heb ook nooit over me heen laten lopen. Ik ben opgegroeid in in gezin van 7 kinderen, die allemaal gestudeerd hebben. Nu 6 meisjes en 1 jongen en in de visie van mijn mijn ouders 5 meisjes en 2 jongens. 
Ik heb een niet gemakkelijke jeugd gehad onder al dat geweld van die die vrouwen. Maar dat heeft me wel tot iemand gemaakt die niet over zich heen laat lopen, ik heb een harde school gehad. En weet je ik begreep ze ook altijd, ik kende hun intriges onderling hun elke dag terugkerende ruzies, die nergens om gingen. Ik wist ook altijd of iemand in verwachting was, dan was er nog niks vertelt, dan vroeg ik het gewoon en dan was het ook zo. 


Dus volgende keer niet te snel oordelen. Iedereen heeft een rugzakje en mijn rugzakje is dat ik nog altijd in gevecht ben met mijn familie en daar heb ik o.a. een psycholoog voor nodig, maar gisteren niet. Ondanks de reis trubbles  voelde ik me goed en dat wilde ik me niet laten afnemen. 


Comments