Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

En ik zelf dan.

Permalink
Toen Genderdysforie geconstateerd is en ik bij mijn psycholoog was op de Genderpoli, gaf ze me de wijze raad mee: laat nooit over je heen lopen, waarop ik zei: dat heb ik nog nooit gedaan. Vaak kwamen de woorden van de psycholoog weer terug in mijn herinnering. Ik had dan wel een grote mond gehad, van dat doe ik nooit, maar al te vaak liet ik toch over me heen lopen en was ik te tolerant. Tot dat ik er schoon genoeg van had en bij mezelf gezegd heb, Viviënne stop met dat tolerant zijn want anders ga je ten gronde. Mensen die toch meende bij mijn oude naam te moeten blijven, daar ben ik uit mezelf mee gestopt. In dat licht gezien is het goed dat ik van huisarts verander, want een Mariet Bosch verandert nooit en mijn huisarts is niet bereid om een discriminerend mens de keien op te gooien, terwijl dat mens iedere keer de grondwet overtreedt. Ik doe nu ook overal een klacht indienen als ik aangesproken wordt met meneer of met Vincent, als het een bedrijf of instelling is. Ik vind na meer dan 1,5 Jaar moet men het weten. Ik weet ik weet ik heb een diepe stem, maar er zijn oudere vrouwen in mijn omgeving waar ik wel eens mee praat en die bij dezelfde huisartsenpraktijk zitten, die nog een diepere stem hebben als ik heb. Beide hebben me onafhankelijk van elkaar mij bevestigd dat ze altijd worden aangesproken met Mevr. 
Het zit dus tussen de oren van mevrouw Mariet Bosch, zij heeft iets tegen transgenders. 

Ik ben een klinefelter. Klinefelters zijn snel uit het veld geslagen, Klinefelters zijn snel uit hun evenwicht en een makkelijke prooi voor mensen die hun uit dat evenwicht willen slaan. Het kan natuurlijk zijn dat ze er te weinig van afweten. Bij sommige assistenten was dat ook zo. Ik heb eens ooit iemand gezegd dat ik het syndroom van klinefelter had, ze wist niet wat het was, hoe kun je dan iemand goed helpen, als je niks weet over een aandoening? 
Mevrouw Vreuls heeft daar achteraf gezien handig gebruik van gemaakt. Op de eerste afspraak met de psycholoog kwam ik een uur te laat. Ik kreeg daar de schuld van. Toen de afspraak gemaakt werd en dat deed Vreuls heb ik hem nog eens geverifieerd, dus onbegrijpelijk dat ik een uur te laat kwam. Ik maak veel afspraken met b.v. het huidcentrum of met de tandarts of met de VuMC, ik heb me nog nooit vergist, al die instellingen sturen een sms of een mail en het klopt altijd. Vandaag heb ik om 9:00 uur een afspraak met het huidcentrum een paar dagen geleden kreeg ik de sms en daar stond in 9:00 uur, ik dacht nog is dat niet wat vroeg, klopt dat wel, het was goed, want in mijn agenda stond het ook op 9:00 uur. 
Ze kwam nooit afspraken na, bij de laatste heb ik gezien dat ze het extra deed. Want ik zag haar het papiertje waarop ze het geschreven had weg moffelen. Toen ik een mailtje stuurde na 2 weken was ze zogenaamd op vakantie. Ze zou terug mailen als ze terug was, dat gebeurde niet en dan raak ik weer uit mijn evenwicht. Dan begint het weer  te malen in mijn hoofd, waar ik niks aan kan doen. Ook in dat licht bezien is het beter dat ik daar weg ga. 
Klinefelters hebben nog een euvel, hoewel zou je het wel een euvel kunnen noemen. Klinefelters hebben geen masker op, diplomaat zouden ze nooit kunnen worden, dat wat ze denken zeggen ze. Ze kunnen niet anders. Want anders is uit hun evenwicht gaan. Als iets leuk vind zeg ik dat, maar als ik iets niet leuk vind zeg ik dat ook, dat laatste wordt meestal niet in dank afgenomen. 
Vandaag maar een een afspraak maken met mijn nieuwe huisarts, zodat ik het hoofdstuk Vreuls kan afsluiten. 
Comments