Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

VuMc

Permalink
Vandaag was ik op op de Genderpoli in het VuMc. Aan de balie stond Helene die me altijd zit te pesten. Hebt u een afspraak, zei ze. Ze herkende me niet terug. Vorige keer zei ze nog toen ik mijn naam wilde zeggen, ik weet wel wie je bent. Vandaag wist ze het niet. De pruik doet wonderen, maar ook natuurlijk mijn kleding. Rode broek mooie trui aan, opgemaakt lippen in de kleur van de broek. Het moet wel allemaal kloppen, vind ik eindelijk kan ik me uitleven in die dingen die ik andere vrouwen in mijn leven steeds adviseerde alsof zij mij moesten vertegenwoordigen. 
Volgende week gaat de VuMc op slot. Waarom ik het risico topadvertenties benoemen vroeg ze. Nou zei ik, was er wel een risico, ik reis altijd eerste klas dus daar zitten niet zoveel mensen, bovendien zijn de treinen leeg. Want de meeste mensen moeten thuis blijven. 
Volgende week gaan ze afspraken telefonisch doen. Maar ik vind dat je toch met elkaar moet praten door elkaar te zien. 
In het begin dat ik op de Genderpoli kwam heb ik eens gezegd dat ze ipad’s moesten hebben, om veel gesprekken elektronisch te doen, zeker voor mensen die veraf wonen. Men haalde toen de schouders op, nu zou het een uitkomst zijn geweest. Regeren is vooruit zien. 
Corona is als een moderne pest. In de middeleeuwen brak wel eens de pest uit en stierven duizenden mensen, nu hebben we de pest overwonnen, maar de hygiëne in de hele wereld niet. De moderne pest heet Corona en de wereld staat in brand. De wereld is ontwricht. Mensen zullen sterven met de bosjes en de regering is bezig met paniek voetbal. De rijken moeten natuurlijk overleven. De mensen kunnen verrekken in de wereld van Rutte. De economie moet blijven draaien. Dat is het enige wat telt. Bij Rutten telt het heden nooit de toekomst. 
Of ik dit ga overleven wie zal het zeggen. Ik denk dat ik een goed weerstand heb. Altijd wandelen met de hond in weer en wind. Vorig jaar heb ik het rhino virus ook overleeft en toen was mijn gezondheid slechter, door de voortdurende hartritmestoornissen, maar je weet maar nooit. De afspraken die ik komende dagen heb ga ik afzeggen. Je moet ook niet de kat op het spek binden. Bezoek krijg ik toch nooit en op straat ga ik afstand houden naar anderen. Maar ik moet natuurlijk wel elke dag met mijn hondje gaan wandelen, heb ik vorig jaar ook gedaan toen het rhino virus toesloeg. Ook daar is geen middel tegen, kun je aan dood gaan, maar daar hoor je nooit iemand over.  Dat was mijn huisarts schuld dat ik dat kreeg, geen handen gewassen na het bezoek van iemand die zwaar verkouden was en ook bevangen was van dit virus. De afspraak maandag in het MuMc ga ik afzeggen. 
Comments