Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Genderneutraal

Permalink
Ik had vandaag de cardiologie gebeld in Maastricht voor een afspraak, de nieuwe huisarts had een verwijzing gestuurd. Normaal had ik al naar het Zuyderland moeten gaan, maar de mevr. Die de ecg van me maakte vorige keer meenden me belachelijk te moeten maken om mijn borsten. Dat was een dejavu, dat had ik al eens eerder mee gemaakt op de röntgen van dat zelfde ziekenhuis toen 2 verplegers me zaten uit te lachen. Volgens mij werken alle idioten van heel Limburg in het Zuyderland. Kijk als je zoiets voor de tweede keer mee maakt, dan durf je niet meer te bellen, daar hou je een trauma van over. Nu met het vrouwelijk hormoon ben ik sowieso veel emotioneler dan vroeger met de testosteron. Bovendien heb ik net de nare periode van discriminatie van Mariet Bosch achter de rug, nog meer negatieve ervaringen hoeft even niet meer. Ik weet het hart is belangrijk, we hebben er maar éën. Maar mevr. Vreuls vond dat totaal niet belangrijk, toen ik met de hartritmestoornissen afgelopen zomer steeds aankwam. Maar mevr. Mattheij informeerde meteen er na, dus ik verteld bovenstaand verhaal, ik zei er nog bij als ik 6 maart bij de endocrinoloog ben, vraag ik voor een verwijzing naar Maastricht. Dat is niet nodig zei ze en deed meteen een verwijzing sturen. 
Toen ik vandaag belde hadden ze het nog niet verwerkt, bovendien stond er nog altijd de verkeerde huisarts in het systeem. Ik werd doorverbonden met de administratie. De juffrouw die ik aan de lijn kreeg kon me niet vinden in het systeem, nou zei ik, ik heb althans 2 afspraken de komende tijd bij jullie, dit is wel vreemd. Nee zegt ze je staat niet in het systeem. Zou het gehackt zijn? Maar toen kreeg ik een ingeving. Ik zeg ik ben transgender u moet eens bij de vrouwen kijken en jawel hoor ik stond er in. De naam van de arts werd verandert en ik hing op. Daarna dacht ik, het MuMc is niet gender neutraal, het VuMc wel, als ik daar bel weten ze meteen wie ik ben, daar wordt niet gezocht op man of vrouw, het conservatieve Limburg loopt weer eens achter de feiten aan.
Comments