Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

De zoektocht naar de oorzaak nadert zijn einde.

Permalink

 Mijn endocrinoloog mevr. Landewé-Cleuren in het MUMC heeft eens de TH4 gemeten, dat is het  schildklierhormoon en dat is te laag. Nu was ik eens gaan zoeken op het item te laag schildklier hormoon en ik kwam uit op de patiënten organisatie van die aandoening. Nu lees ik daar, dat o.a klinefelters veelvuldig de ziekte van Hashimoto kunnen krijgen. Wat is dat de ziekte van Hashimoto. Een veelvuldig euvel in de klinefelterwereld is storingen in het immuunsysteem. De ziekte van Hashimoto is zo’n storing. Het eigen immmuumsysteem valt het schildklierhormoon aan waardoor dat langzaam steeds kleiner wordt. Op de site van het Lumc, dat is het ziekenhuis in Leiden, staat, dat het schildklier hormoon niet alleen zorgt dat de spijsvertering goed verloopt, maar ook het hartritme regelt. 

Nu is alles te verklaren door dat item. Ergens in het najaar van 2015 is het begonnen. Als ik suiker at, kreeg ik hartritmestoornissen, ik woog toen een 124 kilo. Ik had hoge bloeddruk en ik was te zwaar vond men. Ik ben gestopt met suiker eten en ik viel af naar 76 kilo. In 2018 kreeg ik de stoornissen terug, blijkbaar werd de TH4 waarde steeds minder. Ik kwam weer bij en woog vorig jaar weer 97 kilo. Omdat ik merkte dat ik brood niet kon verdragen, ben ik daar ook mee gestopt, heb andere medicijnen erbij gekregen, die het hartritme beter regelen, maar ik heb ze nog steeds de hartritmestoornissen, alleen ze zetten niet door, maar ik noem het een kwestie van tijd. Dat ik desondanks 20 kilo lichter ben geworden heb ik te danken aan het feit dat ik het voedsel heb aangepast aan de verwerkingssnelheid van mijn schildklier. Ik ben gestopt met het eten van voedsel met snelle koolhydraten.
 Als je het vergelijkt met een automotor is op het moment dat je teveel benzine geeft en er komt niet meer lucht erbij door een steeds meer vervuilend luchtfilter, dan gaat de motor steeds meer inhouden, wordt het toerental steeds onregelmatiger, totdat die uiteindelijk stopt. 
Dus iedereen die hartritmestoornissen heeft, zouden ze de TH4 moeten meten. Ik denk dat bij velen hier het probleem zit. Sowieso bij Klinefelters, want de meesten hebben ook last van overgewicht en dat is ook een van de kenmerken, dat de TH4 waarde te laag is. 
Comments