Nieuws

Ambulante Thuiszorg, een onbetrouwbaar bedrijf

Permalink

Mevr. van Loo, dat schijnt een van de eigenaren te zijn van Ambulante Thuiszorg, maar ze stelde zich niet zo voor, belde me op voor een afspraak op 13 maart. Ze liet me een contract tekenen, met te verzekering dat ik 18 maart hulp bij de huishouding zou hebben. Ik zou 14 of 15 gebeld worden voor een afspraak want op 18 maart begon dan eindelijk de hulp bij het huishouden. Maar bij het schrijven van dit artikel, is er nooit iemand gekomen, laat staan dat ze me gebeld hebben. 

Maar waarom kwam die mevr. Van Loo plotseling. Dat kwam zo, ik had met de WOO (Wet Open Overheid) het contract op gevraagd van de gemeente Heerlen met Ambulante thuiszorg en ontdekte een blunder van jewelste. In artikel 3 stond, dat als de cliënt de CAK bijdrage betaald, dan ging automatisch de betaling naar Ambulante thuiszorg. Dus gratis geld. Daarover stuurde ik een mail naar de gemeente en ik kreeg een brief terug dat dat zo niet ging, ze deden steekproefgewijs de bedrijven controleren, wie geloofd wordt zalig. Daarom kwam die mevr. van Loo mij een contract laten ondertekenen, het bedrog rechtsgeldig maken. In de documenten van de gemeente, hadden ze de bedragen weggelaten, dat zou niet goed voor de concurrentie zijn liet de ambtenaar in een begeleidend schrijven weten.

Maar de bedragen vond ik tussen de raadstukken die gewoon openbaar zijn. Voor elk uur krijgt Ambulante Thuiszorg in 2024 35,86. Dan moeten ze de hulp 14 euro bruto van geven. Alles bij elkaar met de sociale lasten is Ambulante thuiszorg 18,50 ongeveer kwijt aan een hulp. Dat wil zeggen dat ze voor elk uur 16,50 overhouden. Daar betaal je de directie van de manager, die zal wel wat meer hebben als die 14 euro per uur. Minimaal 3 maal zoveel. Ambulante Thuiszorg tot nu toe een kleine 5000 euro gekregen van de gemeente zonder een poot uit te steken  

Ambulante Thuiszorg schermt er mee dat Meander veel groter is en dus ook meer geld heeft voor de wensen van de hulpen. Dat is natuurlijk onzin. Als je een klein bedrijf bent, heb je ook een veel kleinere directie, misschien moet je dan maar eens niet aan sponsoring doen, die dikke auto afschaffen, een Smart rijdt ook van A naar B, zorg dat je werknemers tevreden zijn. Zorgen voor een beter indirect loon, vriendelijker in de omgang, zorgen voor goede opleidingen. Dan krijg je vanzelf mensen die bij je willen werken. Aan de website zie je dat het een bedrijf is, wat gesloten is. Ze houden zich niet aan de wetgeving, dan doe ze dat ook niet t.a.v. de hulpen. 


Ik vraag me af of ze soms familie zijn van de familie van Loo uit de Tunnelweg, die een splinternieuw huis binnen 3 maanden gesloopt hadden, ik ben er eens geweest met de Meubelbeurs. Die hadden 10 hulpen bij het huishouden nodig. Je had een paar wasknijpers nodig om aan de stank te ontkomen.  Ik heb er toen melding van gemaakt bij maatschappelijk werk. Zelden zo’n A-Sociale familie gezien. Zou het in de genen zitten?

Comments

Webdesign Viviënne Crutzen