Landgraaf. Foto tentoonstelling

Tentoonstelling Mijn Verleden

on2 1920
Stichting HEERLYCKheyt Schaesberg organiseert in de gangen van Relim Terwinselen, in de voormalige OVS (ondergrondse vak school) Casinolaan 6, 6372 XG Landgraaf ( ingang via Tunnelweg), met 70 grote foto's een bijzondere fototentoonstelling over de mijnen Wilhelmina en ON II en treinen. Openstelling van de tentoonstelling vanaf zondag 12 september tot medio december 2021. 
Een unieke gelegenheid om de gangen van de OVS te bekijken, de kapel en voormalige mijnomgeving.
Daarnaast de gelegenheid te ervaren welke functie dit historische gebouw nu vervult.

De tentoonstelling is open op werkdagen van 10:00 uur tot 16:00 uur via de hoofdingang / receptie.
Op de open monumentendag van zondag 12 september open van 10:00 tot 16:00 uur, ingang via de receptie.
In de weekenden 2 en 3 oktober, 23 en 24 oktober 10:00 tot 15:00 uur, toegang via "mijn Lunch café", links voorbij receptie.
Relim foto gem Landgraaf

U ontvangt een badge,er kunnen max. 20 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn op een tijdstip. Samen met de badge ontvangt u een beschrijving van de foto's. Badge en beschrijving levert u na bezoek weer in. Gelieve de Covid richtlijnen tijdens het bezoek volgen. Parkeren kan op parkeerplaats bij Relim, Tunnelweg nabij Gedachteniskapel mijnwerkers. Foto:
ontdeklandgraaf.nl
 
 
125 jaar spoorlijn foto en logo
125-Jarigjubileum (mijn)spoorlijn Sittard-Herzogenrath.
 
Middels aanleg van deze spoorlijn in 1896 kwam het kolentransport pas goed op gang. Meer en meer mijnen zorgden dat er een spoorverbinding kwam naar hun mijn zodat de kolen snel richting Randstad en Aken vervoerd konden worden.
Als feestelijke opening van alle publieksactiviteiten in verband met dit jubileum, organiseert de stichting HEERLYCKheyt Schaesberg i.s.m. Arriva en stichting Miljoenenlijn (ZLSM) op 12 september a.s. het ”rondje stroom en stoom”.
Een unieke reis door een deel van het Zuid Limburgse landschap waarbij u met een e-ticket kunt instappen op een Arriva station tussen Kerkrade-Heerlen en Schin op Geul.
Tussen Kerkrade en Simpelveld rijdt de zogenaamde Schienenbus v.v. en tussen Simpelveld en Schin op Geul de stoomtrein v.v. Het e-ticket is geldig om een totaal rondje in een richting te maken, vandaar dat het een “rondje stroom en stoom” heet. De kosten bedragen € 10,00 voor één volwassene en € 5,00 voor één kind. (Inclusief een verrassing voor de kinderen) U reist aansluitend terug naar uw instapstation.
Meer info en bestellen van een e-ticket doet u via de link
https://www.heerlyckheytschaesberg.nl/rondje-stroom-en-stoom/