Nieuws

Patoor spierts is in mijn stamboom terecht gekomen

Pastoor Spierts staat ook in mijn stamboom. Bij het verder uitwerken van de familie Delahaye, de achternaam van mijn moeder stuit ik op de familie Spierts. De Winselerhof was oorspronkelijk in bezit van een Delahaye. De Jongste dochter trouwt met een Keybets en de familie Keybets blijft.
Een kleinkind van Loysa Delahaye trouwt met de oudste zus van Caspar Johan Hubert Spierts. De schoonmoeder van de oudste zus, is een Svelsberg. We kennen allemaal de dames Savelsberg die groot grondbezitters waren op Terwinselen.
Het was dus niet voor niks dat Pastoor Spierts de opdracht kreeg om er een Kerk neer te zetten een school en een huis voor de huisarts
. Die laatste werd dan wel niet bewoond door de huisarts, maar door de mijnarts dr. Meesters. De pastoor had de connecties om makkelijk aan geld te komen.
Hoe de
stamboom in elkaar zit, vindt je hier.

Wachttijden Thuiszorg een farce

De wachttijden in de thuiszorg zijn een farce. Ze worden kunstmatig in stand gehouden, omdat dit gratis geld oplevert voor de zorggevers, zoals Meander en ambulante Thuiszorg. Omdat ik al 31 weken zit te wachten op een hulp in de huishouding, had ik eens het contract opgevraagdvan de gemeente Heerlen en ambulante Thuiszorg. In artikel 3 staat dit:

ARTIKEL 3 TARIEF
  1. Voor de door opdrachtnemer te verrichten maatwerkdiensten geldt een zogenaamde
    trajectfinanciering, die gebaseerd is op een bedrag per cliënt er aar.
  2. Dit bedrag wordt als volgt berekend:
  3. Nieuwe cliënten worden meegereken met het CAK,
    die volgt op de datum van de Indicatie.
  4. 4 Cliënten voor wie de HbH stopt worden niet meer meegerekend met ingang van de periode zoals die geldt voor het CAK, die volgt op de datum van beëindiging van de hulp.
  5. De prijs per uur, zoals genoemd in lid 2, bedraagt (met inachtneming van art. 5 lid 2 van deze overeenkomst
  6. Uitbetaling vindt plaats in 12 maandelijkse termijnen. De indicaties worden berekend op hele periodes (maanden), ongeacht de start- of stop-datum van de hulp.
  7. De was- en strijkservice wordt op basis van werkelijke uren gefinancierd.

De prijs per uur is doorgestreept, maar moet rond de 35 euro zitten, want in 2017 was de prijs 23 euro. Als je dan gaat kijken hoeveel het minimumloon gestegen is in die tijd, moet het rond de 35 euro zijn. Daar wat de hulpen verdienen is gekoppeld aan het minimumloon
. Vaak gaat Hulp in de huishouding samen met het verkrijgen van een scootmobiel. Dan betaal je sowieso een eigen bijdrage en die is voor iedereen gelijk, behalve als je verzamelinkomen onder het bestaansminimum zit dan betaald in Heerlen de eigen bijdrage de gemeente. Dus als het CAK jou de bijdrage gaat vragen krijgt de, in dit geval, de 35 euro, ook al krijg je geen hulp, want dat staat er niet bij. Gratis geld dus. Daarom zijn er wachtlijsten, want dan kan die HR-manager van Ambulante thuiszorg met een salaris van minimaal een ton, ook betaald worden over de rug van de mensen die op hulp zitten te wachten.
Gratis geld ga je niet opheffen, dus houden we het instant. In het contract had moeten staan dat, men alleen geld krijgt als er hulp geboden wordt. Dus al de mensen die zowel een scootmobiel hebben en op de hulpen de huishouding zitten te wachten, krijgen die hulp nooit, want je gaat gratis geld niet stoppen.

In Memoria

Wielweijers
Wiel Weijers is niet meer, in Simpelveld was hij raadslid en oud wethouder van Leefbaar Simpelveld, bovendien organiseerde hij cultuuravonden. Ik ken wiel van zijn lagereschooltijd hij was een klasgenoot. Een rustige timide in zichzelf gekeerde jongen, die het zelfde als ik als laatste gekozen werd als we gingen zitvoetballen op de lagere school. De populaire jongens wilde ons niet. Wiel was de zoon van Opzichter van de Wilhelmina Dhr. Weijers. In 1962, kwam Wiel ons al vertellen dat de mijnen dicht gingen, dat had zijn vader hem vertelt. Verder weet ik niet veel van hem uit zijn jeugd, want hij ging niet met de arbeiderskinderen om. Hij woonde op de Heistraat, boven aan de berg links als je van Terwinselen af kwam. Organiseren van cultuur deed hij als kind al, hij bedacht zich allerlei voorstellingen n nodigde de buurtkinderen uit, zo vertelde hij mij op de reünie die ik had georganiseerd in 2006. In 2006 constateerde ik dat de populaire jongens van toen, de watjes van nu waren en de watjes van toen de mensen waren die iets op poten konden zetten. Erbij moet wel gezegd worden, dat hij het wat makkelijker had, om zijn weg te vinden in het leven. We waren de eerste die niet naar de mijn gingen, daar zijn veel klas genoten het slachtoffer van geworden, die stierven aan een alcoholverslaving of een overdosis. Mensen die geen werk konden vinden en daar geen raad mee wisten. Daar had Wiel het makkelijker in, en wij thuis ook, omdat er een vader was die zijn kinderen liet studeren, omdat hij overal wel een beurs kon uithalen.
De laatste keer dat ik hem ontmoette was op 5 mei 2012. Een regenachtige koude dag. Ik had de tweede reünie georganiseerd. Deze keer in de wijk zaal op Terwinselen. Ondanks het gure weer had ik 2 wandelingen gemaakt die allebei uitkwamen bij de Gedachteniskerk waar Wiel ooit voor gezorgd had dat die er kwam. De groep van de kinderen van de opzichters, de beambten, de middenstand liet ik door de arbeidersbuurten lopen, de arbeiderskinderen van vroeger door de rijke buurten. De kinderen van de arbeiders, wisten alles de kinderen van de rijken wisten niks. Daarmee bewees ik dat anno 2012 dat er nooit interesse was geweest voor de gewone vrouw en man. Wil zou in 2017 de volgende organiseren, het is er nooit van gekomen. Blijkbaar had hij geen tijd. Wie zal het zeggen.

Scoozy misleidt hun gebruikers en stelen

Op onderstaande afbeeldingen kun je zien wat de Scoozy allemaal kan. De beelden zijn afkomstig van hun eigen filmpjes die gemaakt zijn door de CEO van Scoozy. Maar de handleiding heeft een ander verhaal. Zo mag je re niet mee in de sneeuw rijden, je mag er niet mee op verharde wegen en je mag er niet mee rijden als de luchtvochtigheid groter is als 98 %. Als het regent is de luchtvochtigheid groter, voor die regen verkopen ze n.b. een een outdoor kussen. Ik maakte die opmerking toen ik hem kocht , dat ik de outdoor kussen wilde hebben voor als het regende, mij werd door Scootmobiel and more niet gezegd dat dit niet mocht. Misleidend allemaal in de films rijdt men door velden, in het bos over zandgronden in een wei. Je krijgt de indruk dat alles kan en mag. Natuurlijk kun je dat doen, maar gaat hij daardoor kapot dan vervalt de garantie en dat vertellen ze niet erbij. Hoe kun je in een regenland als Nederland een scootmobiel op de weg zetten die niet tegen regen kan. Dan leef je in een verkeerd land. Scoozy verrijkt zich, misleid mensen, vooral oude mensen. De uitstraling is mooi, maar de mensen die hem maken en verkopen bedonderen je zijn gewetenloze boeven. Ik wilde hem inleveren dat ging niet zi men ik had niet de standaard bagage rek en ik had een bagage rek onder de stoel. Met dat baggeren presenteert Scoozy hun scootmobiel, als dat niet de standaard moet je hem niet zo op de website zetten, dat noemen ze misleiding, je moet dit ook zeggen bij de verkoop, dat is me niet vertelt, want anders had ik me dat geld gespaard. Je wordt niet groot door geen service te verlenen, daar zijn talloze voorbeelden van, je wordt pas groot door de klant voorop te zetten. Apple doet dat. Dat kan ik aantonen, de dealers van Apple die dat niet gedaan hebben zijn allemaal failliet gegaan.

En dan nog dit voor zit standaard een klein bagagerek. Als je een grote koopt kost dat 150,00 euro. Maar als je het achteraf koop ook. Als dat zo is dan mag je verwachten dat ze de kleine er bij doen, want dan kun je de scootmobiel altijd terug brengen in de standaard . Maar de kleine sturen ze niet op, die stelen ze van je, want je hebt er niks aan. Niet alleen bedriegen ze je hier, maar ook doordat je de kleine niet hebt kun je de scootmobiel niet teruggeven ze bedonderen je dus voor 11527,50
. Hoeveel gevangenisstraf is dat bedrag waard. Dieven zijn het van het ergste soort.

Een klein voorbeeldje ik test met 34 miljoen ander mensen over heel de wereld de beta systemen van Apple, ik stuurde een bericht dat ik op mijn AppleWatch 6 het muziekscherm en niet helemaal op kreeg. 2 dagen erna was het met een stille update verholpen
. Ik stuurde een berichtje dat ik mijn aanspreektitel in de Apple ID niet kon veranderen, 2 weken daarna hadden ze het wereldwijd aangepast. Luister naar je klanten daar wordt je groot door. Scoozy wordt van Moof 2 dat staat nu al vast, zeker als ze hun mentaliteit van Geldwolven niet veranderen. De klant staat voorop niet de eigenaren van Scoozy.
Scherm­afbeelding 2023-09-03 om 12.10.25

Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.47.17

Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.45.14Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.44.52
Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.44.29

Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.43.59

Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.38.33
Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.41.05Scherm­afbeelding 2023-09-02 om 19.41.34

Scootmobiel and More verkoopt knollen voor citroenen.


Ik heb een fotografisch geheugen en een IQ van 130, dat is vastgesteld in oktober 1985. Daarom kan ik elke gebeurtenis reproduceren. Tot in het detail toe. Zelfs maanden of jaren na de gebeurtenis. Daarom kan ik ook deze website maken, omdat alles in mijn herinnering zit.


Scherm­afbeelding 2023-09-03 om 11.42.21Het vorig jaar in augustus was ik wat rond bladeren in de scootmobiel wereld. En je weet hoe het gaat, op Facebooks volgen dan de reclames over scootmobielen. Zo kwam ik Scoozy tegen zie afbeelding. Een moderne scootmobiel, bediend door een joystick. Er hing wel een prijskaartje aan van 10.000 euro minimaal. Dat wordt sparen wil je die aanschaffen, dus ik sloeg aan het sparen, geen nieuwe iPhone, want die had ik me willen kopen dat najaar, maar alles ging naar het idee van de Scoozy. Soms dacht ik je bent wel gek en de andere keer dacht ik, je leeft maar een keer. Op 12-12-2022 na de zoveelste hartritmestoornis, dacht ik vergeet die Scoozy maar, vraag er maar een bij de gemeente Heerlen, daar kwam ik van een koude kermis thuis. Kregen normaal mensen binnen 11 weken een scootmobiel, duurde het bij mij 16 weken voordat ik een ronde tafelgesprek had, de keuring die ik zou krijgen liet de GGD niet doorgaan, en toen ik dan na 22 weken toch eindelijk gekeurd werd door iemand uit Zeist, die me volledig afkeerde. Zou ik dan toch eindelijk de scootmobiel van de gemeente krijgen. De leverancier Medipoint stelde zich zeer kwaadaardig op tav mij, De stoel wilde men niet aanpassen, ik heb een ongelijk zitvlak en met veel moeite kreeg ik het wel voor elkaar dat ik voetgas kreeg. Maar als men de boel niet wilde aanpassen had ik er niks aan. Dus ging ik zoeken op internet of er andere mogelijkheden waren. En stuitte op de PGB-WMO. Dus ik liet het omzetten naar de PGB-WMO ondertussen zaten we in de 31 ste week na het verzoek om een scootmobiel. Alle protesten hielpen niet naar de gemeente toen klachten werden niet gehonoreerd, uiteindelijk heb ik de gemeente een dwangsom opgelegd en toen ze daar met een fake besluit weer onderuit kwamen, heb ik ze voor de rechtbank gesleept en toen kon het opeens wel. De rechtszaak loopt nog over 20 jaar komt de uitspraak denk ik, ben ik allang de pijp uit. Want oudere mensen tellen niet mee bij wethouder van Zutphen van de SP. Want al dat gedoe gaat onder de bezielende leiding van een SP wethouder, de SP die zo hoog in hun vaandel schrijven dat ze voor de sociaal zwakkeren zijn, vergeet het maar. In Heerlen lijden we al jaren onder het juk van SP bewindslieden.
Maar goed De Scoozy kwam weer in beeld. Ondertussen had ik 7000 euro bij elkaar geschraapt en met mijn vaste reserve kon ik hem kopen
. Ik vroeg op de site van Scoozy een proefrit aan, daar werd niet op gereageerd, na een paar dagen toch maar eens gebeld, men was op vakantie, ode week daarna zouden ze contact met me opnemen. Dat gebeurde weer niet, dus ik belde maar weer. Ik kreeg de proefrit ik vroeg om de Joystick links te zetten, omdat ik alleen maar schrijven rechts doe, bij juffrouw Haenen moest dat, voor de rest ben ik links. Scootmobiel and more nam contact op en werd werd een afspraak gemaakt. Men kwam met een provisorische gemonteerde Joystick links. Waar men bij zei, dat hij niet afgesteld was, maar als hij normaal links zat op de juiste plek, dan kon men hem hartstikke goed fijn afstellen. Ik probeerde er mee te rijden, maar dat ging niet en ik witte dat aan mij, ik was dus niet links dus moest het maar rechts. Ik vroeg een nieuwe proefrit aan en men stemde toe met veel tegenzin, ik toch alleen maar rijden op de parkeerplaats van Scootmobiel and More. De eigenaar van de zaak was er niet, terwijl hij de afspraak had gemaakt. Ik reed er op en het ging hartstikke goed, ik vond hem alleen maar langzaam.
Ik vroeg aan de monteur die aanwezig was, wanneer de baas er was, kom maar om 11:30 dan zal hij hier zijn. Om half twaalf was ik er weer. Ik vroeg een hem dat langzame rijden of dat kwam door de enkele accu, dat was zo, dan moet je een dubbele accu pakken. Ik kocht hem met dubbele accu, uitleg kreeg ik niet hij wijst zich van zelf. Stel je me de joystick goed af zei ik ja dat doe ik
en ik dacht nu heb je een leuke scootmobiel die lekker rijdt, waar je genoeg beenruimte gaat, want ik heb heel lange benen. De kosten waren 11527,50 euro. Ik had gevraagd wat de betaling termijn zou zijn en Ger (de baas) 4 weken. Dat ging, dan betaalde ik de 7000 aan en dan als ik de 4412 euro van de PGB-WMO kreeg de rest, want ik had immers 4 weken de tijd om te betalen.

Een week daarna had ik de scootmobiel, op de rekening stond dat ik binnen een week moest betalen, dat was de eerste leugen van Scootmobiel and More. Ik zou dus mijn reserve moeten aanspreken en dan maar hopen dat ik geen extra kosten kreeg. Ik reed weg bij Scootmobiel and More en merkte vrijwel meteen dat ik er niet op kon rijden, wat is dit, terug gezet in de 5 km stand en naar huis gereden, in de handleiding kon ik niet ontdekken wat ik moest doen om hem weer rijdbaar te maken, de joystick is niet goed afgesteld dacht ik. Dinsdags terug toen ik aankwam rijden zag ik de baas vluchten. Hier klopt iets niet, dacht ik. De boekhouder een boom van een kerel kwam aanlopen
. Nadat hij het telefoongesprek met Scoozy had beëindigt. Hij ging kijken naar de Scoozy van hun drukte op een paar knopjes en dat ging niet met een aparte sleutel zoals in het boekje stond, dus ik zou dat ook kunnen, en stelde die van mij hetzelfde in. Ik reed weg en ik kon er weer mee rijden, alles goed zou je zeggen, dacht ik ook, ik reed de berg op van de Crutserveldweg en hij kwam niet verder dan 13 km per uur. Dat zal wel aan de berg liggen, dacht ik, maar toen ik bij mij in de straat kwam reed hij nog steeds 13 km, toen begreep ik het, ze hadden niet de joystick aan gepast maar de snelheid. Nu begreep ik de tabel inde handleiding op blz. 24. De nummers stonden er niet bij. Met opzet vermoed ik. Op de hele site van Scoozy staat niet vermeld dat je expert moet zijn in de omgang met de joystick om 18 km per uur er mee te rijden. Overigens stond hij bij mij op level 4 toen ik hem kreeg en er zijn geen instellingen extra mogelijk die de monteur kan doen. Dat is dus een leugen van Scoozy. Scoozy verspreid wel meer leugens. Scootmobiel and More verrijkt zich over de rug van ouderen met weinig geld.
Ik wilde hem terug geven dat ging niet meende men, want ik had geen standaard gekocht, wat zei ik ik heb de scootmobiel gekocht die overal op de website staat van Scoozy
. Hoezo niet standaard. Ik heb ze een een aangetekende brief gestuurd en de koop ongedaan gemaakt wegens misleiding, want daar is hier sprake van. Als ze daar niet op ingaan dan vraag ik de consumentenbond of ze me jurist kunnen steunen om het geld bij de rechter terug te krijgen. Toen ze de aangetekende brief kreeg hebben ze de WMO opgebeld, de brief kwam bij hun om 13:45 en ik kreeg om 14:09 een mail van de WMO dat ze inzage wilde hebben in mijn bankgegevens, dat mag niet. Maar ik ben een eerlijk mens en heb geschreven wat er speelt.
Scootmobiel and More bedonderd ook de WMO dat heeft Ger mezelf vertelt
. Dat gaat ten koste van al die mensen die nu geen scootmobiel krijgen, maar daar heeft Scootmobiel and More lak aan en Luc S. Van de WMO ook.
In een volgend Item Schrijf ik hoe misleidend de reclame is van Scoozy zelf
.

Scherm­afbeelding 2023-09-03 om 12.49.44

Webdesign Viviënne Crutzen