Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Discriminatie

Permalink
Ik ga 3 klachten wegens discriminatie doen. 
Op de eerste plaats tegen een huisarts assistent die me voortdurend aanspreekt met meneer.  Ik ben al diverse keren met mijn huisarts daarover gaan praten, maar het helpt niet. Als ik dan zeg ik ben mevrouw, dan zegt ze sorry meneer. Aan dit gedoe moet een einde komen. Al die andere assistenten doen het goed, maar Mariet niet. Of het bewust of onbewust gebeurt, zal me een rotzorg wezen. Het moet afgelopen zijn, ik wordt er gek van. 

De tweede klacht betreft een van de buren, die me uitscheld voor homo. Bovendien al die kinderen die bij zijn zoontje op bezoek komen ook. Het is een moslim. En dat is het erge er van moslims beklagen zich dat ze gediscrimineerd worden, maar zelf doen ze het ook. Ik ben ook geen homo. Ik val nog steeds op vrouwen, dus ik ben een lesbienne, maar dat zal wel helemaal boven zijn pet gaan. 

En dan dien ik een klacht in tegen de genderpoli, ja je leest het goed de Genderpoli van het VuMc, is nu het AMC. Ze maken steeds afspraken om 10:00 uur het ‘s morgens terwijl ze weten dat ik reis in de daluren vanuit Heerlen. Ook daar heb ik al van alles geprobeerd, gesprekken, niets helpt. Ik denk dat het gewoon pesterijen zijn.  Misschien hebben ze een probleem met Limburgers. 
Comments