Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Haarwerk

Permalink
Gisteren was ik bij Hair and Beauty MP in de Raadhuisstraat 2 in Roermond. Wat een verademing als ik dat vergelijk met die van Sittard. Daar ben je welkom. Daar is de klant koningin, wat zeg ik, keizerin. De haarwerken zitten een een aparte ruimte, dat is aangenaam.  Uitleg van de mogelijkheden is super. En je mag kiezen wat je wilt. Je kunt gaan voor een haarstukje of voor een pruik. Ik kies voor het laatste. Een pruik kost 800 euro, waarvan ik 500 vergoed krijg van de CZ, dus elk jaar een pruikje, lijkt me wel leuk. Je kiest een bepaalde coup, ik ga voor een bop, want dat is makkelijker voor me op de ligfiets, dan dat ik lang haar heb. En ik vond het ook beter passen bij mijn gezicht. Dan kies je nog de kleuren die je wilt en het model en die bestellen ze dan voor je en dan kun je een keuze maken. Is toch geweldig lijkt me. Ik verheug me er al op. 

Comments