Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Kerst en nieuwjaars groet

Permalink

Het idee was er, nu nog de foto. Ja ik had hem ooit gemaakt ergens in de herfst. Na 4 dagen zoeken heb ik hem gevonden. Gemaakt op 12 oktober 2014 in het Welterparlk gemaakt een D800e scherptediepte 70mm f6.3   ik heb een 70-200 f4 objectief van Nikon. Tijdstip 8uur52. 
Het was me wel het jaartje, 2019. Het begin van een verandering en ik voel me er goed bij, weer zin in het leven hebben en wat anderen daar van denken, och ja dat is aan die mensen. Hoewel ik toch enkele aangiftes heb gedaan wegens discriminatie. 
Bij de psychologische dienst van het MuMc vroeg ik waar het toilet was, derde deur rechts, dat was de heren wc of een psychiater die gewoon meneer Crutzen noemt. Ik moet wel zeggen dat het vaak leeftijd gerelateerd is of geloof gerelateerd is, zo meent een van de buren, een moslim, mij te moeten uitschelden voor homo, dat kan niet, want ik ben lesbisch. Ik bedoel, als je dan al iemand wilt uitschelden, dan doe het dan goed. Niet alle moslims zijn zo, laat ik dat nadrukkelijk zeggen. Jezelf mogen zijn, dat kan in Nederland, niet bij iedereen, maar voor de wet mag het. Er zijn heel wat landen waar het niet mag.

Dit jaar ben ik ook gestopt met Facebook, Instagram  en al die andere onzin, want ik had geen zin meer in die “tolerante” Nederlanders.  Dat brengt rust. 
Een paar van mijn websites heb ik naar een andere hoster moeten verplaatsen, want mijndomein punt nl. weigerde mijn voornaam te veranderen, daar mag je niet jezelf zijn. 
Ja de websites blijf ik wel doen, 

www.dewitteijk.nl 
De plek waar ik woon.

www.terwinselen.eu 
het dorp waar ik geboren ben, gearchiveerd door het Nationaal Museum een site die geschiedenis wordt.

www.viviennecrutzen.nl  
een beetje tegenstrijdig, want daar staan de familiefoto’s over een familie die me in de steek liet, maar er komen ook nog foto’s te staan van mijn oude buurman op de flat, die ooit zijn fotoalbums wilde weggooien en ik tegen hem zei, dan geef ze mij maar. Een foto van de allereerste luchtpost naar Oost indië in 1924. Terwijl dat volgens de geschiedenisboekjes 1933 is, niets is minder waar. Foto’s van Batavia, van de rijke Nederlanders die er als vorsten leefden, afgezet tegen de bevolking van Indonesië in de jaren 20 van de vorige eeuw. 
Er staan ook filmpjes op, van de sanering van de mijnterreinen bijvoorbeeld. Maar ook van een huisje van een neef van me die ik mee geholpen heb te bouwen, veel te zwaar werk voor een meisje. 

Dus als je eens niets te doen hebt, dan neem een kijkje.

Net hoorde ik dat ze de Windows computers van de universiteit van Maastricht gehackt hebben. Tja, goedkoop is duurkoop, dat weten wij Mac gebruikers wel. Ze zeggen er nadrukkelijk bij de Windows computers. Hadden ze nu allemaal Macjes gehad, die zijn dan wel Ietjes duurder, maar je haalt het er wel weer uit. 


Groetjes Viviënne en Fifi. 
Comments