Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Baby boom

Permalink
Vanmorgen 36,55 mijn tandarts belde op. De afspraak van 1 april gaat niet door. Spoed blijven ze wel doen. 
Over 9 maanden is er natuurlijk een babyboom. Wat moet je de hele dag doen als je thuis bent. Naar film1 kijken van Ziggo. Ze hebben het opengesteld voor iedereen. Af en toe valt hij wel uit blijkbaar kijken te veel mensen. 
Wat nu wel te merken is, dat de technische ontwikkeling helemaal niet ver is. Gesprekken via FaceTime met het ziekenhuis, of via skype is niet mogelijk. Toen ik voor het eerst op de VuMc kwam en dat was in 2017, heb ik al gezegd dat ze een webcam moesten hebben, dan hoefde je niet voor een uur naar Amsterdam te gaan, dan kon je de gesprekken via webcam doen. En nu in 2020 was het nodig en nu kan men het niet. Dat is het met die Apple gebruikers, die lopen de tijd altijd vooruit. 
Webcams zijn niet aan te slepen, las ik op internet. Bij mij zijn ze ingebouwd in mijn computer. 
Maar als je dan iemand oproept via FaceTime zie je opeens een gezicht, dan hebben ze hun iPhone aan het oor in plaats om in de camera te kijken. 
Via whatsapp gaat ook maar de kwaliteit kan niet tippen aan FaceTime. Voor FaceTime is geen telefoonnummer nodig, een mailadres is voldoende. 
Comments