Om wat meer bekendheid te geven aan het leven van mij als transgender plaats ik de Blog die ik op de website heb staan over mijn geboorteafwijking het Syndroom van Klinefelter ook op deze site. Hoe tolerant bent U als lezer t.a.v. van transgenders? Een Transitie dus de overgang van Man naar Vrouw duurt 3 jaar. Na die 3 jaar kun je je laten opereren, dus de penis laten verwijderen en een vagina laten maken, borsten vergroten enz. Niet iedereen doet dat. Of ik het ga doen, hangt van mijn gezondheid af.
De regels om in Transitie te mogen gaan zijn streng. Je mag niet roken, geen alcohol nuttigen en geen drugs gebruiken.
Tijdens een transitie kun je je baardharen laten verwijderen, dat doe ik, een zeer pijnlijke bezigheid die niet verdoofd wordt. Dat verwijderen van de haren duurt zeker 3 jaar.
In die 3 jaar moet je als vroiuw gaan leven. Kleden als vrouw, opmaken enz. Maar dat is geen moeite voor me, ik geniet er zelfs van. Ja het is wel kostbaar, want mijn hele garderobe moet ik vernieuwen.
Gelukkig is er een winkel op de Heerlerbaan bij het winkelcentrum van Renata een vriendin van me, Renata's Festo, buiten het herstellen van kleren verkoopt ze ook tweedehands vrouwenkleding. Daar kon ik dan ook zonder dat je je hoeft te schamen even kijken wat je maten zijn. En wat mooie kleren uitzoeken en passen ze niet, dan kunnen ze altijd passend gemaakt worden.

Brief aan gemeente

Permalink
Gisteren heb ik maar weer eens een brief geschreven naar de gemeente Heerlen, over hun beleid t.a.v. de LHTB gemeenschap en in het bijzonder transgenders. Op hun site kan ik niks terug vinden. 
Toen ik deze week iemand vertelde dat ik aangifte had gedaan, zei ze met jou ga ik niet meer om, je zou wat toleranter moeten zijn. Dat is de omgedraaide wereld. Ik wordt niet als volwaardig mens gezien. 
Ze zei eigenlijk ik gedoog je, maar voor de rest moet je je kop  dichthouden, doe je dat niet, dan praten we niet meer met elkaar. Ben ik jaren met Elllen B. in gesprek geweest en dan wordt je geconfronteerd met zulke discriminatie, want dat is het uiteindelijk, pure discriminatie. 

Hier de brief.


Geachte Raad, Geacht College,

Ik vroeg me af wat de gemeente Heerlen doet aan LHTB-beleid, buiten de symbool politiek van een oversteekplaats. Op de site van de gemeente Heerlen vind ik alleen maar naamswijziging en dat is bij elke gemeente zo,
Heeft de gemeente Heerlen b.v. de verklaring van Dordrecht ondertekend https://www.transgendernetwerk.nl/wp-content/uploads/20162106-De-verklaring-van-Dordrecht-NL.pdf
Is mijn vraag, hebben ze een T-medewerker in dienst, waar kan ik terecht buiten de politie als ik gediscrimineerd wordt door inwoners van de gemeente Heerlen. Dit zou op haar website moeten staan, maar er staat niets op.

Laat ik eens een paar voorbeelden noemen. Vorige week werd ik uitgescholden voor vuile flikker en als je in mijn buurt komt sla ik je in elkaar. Ik heb wel aangifte gedaan en bij de aangifte stond tot de politie contact met me zou opnemen, maar dat gebeurt niet en ik betwijfel of er iets mee gedaan is, of wacht de politie eerst tot je in elkaar geslagen wordt voor dat ze iets doen? 

Of wat dacht U van een huisarts assistent die me gewoon al 1,5 jaar gewoon meneer blijft noemen en ik krijg het niet verandert. Ik ben wettelijk Mevr. Crutzen, maar blijkbaar zijn er mensen die dat niet tolereren en gewoon zeggen bekijk het je maar. Ik trek me er niks van aan.  En als ik haar er op wijs zegt ze doodleuk Sorry meneer. 

Of een buurman die zijn kinderen en de vriendjes daarvan opstookt en ik uitgescholden wordt voor homo. Dat kan ik natuurlijk niet zijn, hoogstens lesbienne ik ben immers een vrouw. Dan krijg je van die vernederende situaties  waar kinderen op je schreeuwen: hij doe die broek eens uit dan kunnen we je kloten en lul zien, dan lachen 10 tot 15 jongeren die om je heen staan je uit. De aanstichter is de bewoner van Vrijdagstraat 31. 

Of wat dacht U van een Psycholoog bij het MuMc die me gewoon bij mijn oude voornaam noemde en natuurlijk meneer en de balie medewerkster van dezelfde afdeling die me naar de herentoilet stuurde toen ik haar vroeg waar de toiletten waren. 
Of een medewerker van de Lidl die me iedere keer belachelijk maakt als ik aan de kassa verschijn. 

Nu vertelde ik iemand hier in mijn omgeving, dat ik aangifte had gedaan, tegen iemand die me uitschold voor vuile flikker en ik sla je in elkaar. Haar antwoord was, met jou ga ik niet meer om, je zou wat toleranter moeten zijn. Het was een bewoner van Vossepark 1.0, om maar te zeggen dat discriminatie ook bij de hogere inkomens voorkomt.  

Je hebt je hele leven geknokt om dat te mogen zijn wat je bent, mijn ouders en de andere 6 kinderen  hebben me onterfd, omdat ik niet mocht zijn wie ik ben en na al die jaren van knokken, vertelt me dan iemand dat ik toleranter moet zijn. Die zes kinderen zijn hoogopgeleid mensen, eentje is zelfs commissaris bij de raad van bestuur van Weller. Weller heeft dus een commissaris in dienst die discrimineert.

Wat doet de gemeente Heerlen aan beleid om dat te veranderen. Wat draagt de gemeente Heerlen uit en hoe zichtbaar is dat. Een zebrapaadje is niet voldoende lijkt me. Hoe tolerant is het bestuur van Heerlen zelf. Het staat nergens. Er is geen enkel artikel aan gewijd op de website van de gemeente.
Dat wat ik hier opschrijf is maar het puntje van de ijsberg. 
Nu moet ik wel zeggen dat er ook mensen zijn die me gewoon goed behandelen, maar ze zijn duidelijk in de minderheid. 

Dus nogmaals wat doet Heerlen buiten haar symboolpolitiek voor het welzijn van de LHTB -gemeenschap.


Comments